Mnenja in priporočila staršev so ključna pri izboru, kje in koga najamete za varstvo vašega otroka

12.10.2017

Svojo izkušnjo z Meri Popins varstvom je pred kratkim z drugimi starši na svojem blogu delila tudi Ana Žontar Kristanc (Ana kuha). Za varstvo Liama in Timona pri nas vedno angažira varuško Nino. Več o njeni izkušnji si lahko iz prve roke preberete na:

Varuška po meri in vikend

Zakaj je iz množice ponudnikov, ki storitve varstva otrok ponujajo na spletu, ga. Ana izbrala ravno nas, Meri Popins?

Zato, ker jo je na naši spletni strani najprej pritegnil način, s katerim smo izbirali naše varuške. Selekcijski postopek, ki ga izvaja naš strokovni tim, za starše namreč predstavlja varnostni filter, ki omogoča, da so naše varuške tako skrbno izbrane, kot bi jih angažirali za svoje otroke.

Za vsako varuško je lahko ga. Ana na naši strani preverila tudi njen osebnostni profil, predhodne izkušnje in reference ter priporočila drugih staršev. Všeč ji je bila tudi naša fleksibilnost in enostavnost pri naročanju varstva.

Največ pa ji je pomenil osebni stik, saj smo se pred izvedbo prvega varstva podrobno pogovorili o njenih pričakovanjih, o zdravstvenih problemih otrok, ki jih je bilo potrebno upoštevati pri izvedbi varstva, predvsem pa o tem, kakšna sta otroka karakterno. Na podlagi tega vhodnega intervjuja smo ji potem priporočili varuško Nino, ki je za varstvo njenih otrok osebnostno najbolj primerna. Po naših priporočilih se je družinica na prvi obisk naše varuške tudi ustrezno pripravila s pogovorom in skupnim druženjem v prvi urici varstva.

Prav na področju komuniciranja z otroki in starši smo v primerjavi z drugimi ponudniki varstva otrok naredili korak dlje: skupaj z varuškami smo oblikovali komunikacijski protokol Meri Popins. Določili smo način, kako komuniciramo, se obnašamo in izvajamo vse naše aktivnosti. Prepričani smo, da tako gradimo medsebojno zaupanje in ustvarjamo varno in prijetno okolje tako za starše, otroke kot tudi za naše varuške.

 

Breda Banfi, Meri Popins

Meri Popins izobraževanja in svetovanja za staršeVeste, kako ukrepati v nujnih primerih, če imate dojenčka ali otroka?
Prijava na novice

Košarica