Vprašali ste nas

Tu lahko najdete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja.
 • Splošna vprašanja

  Kaj je Meri Popins?

  Meri Popins je družinsko podjetje, ki zaposlenim staršem prihrani skrbi. Po naših storitvah posegajo starši, ki neizmerno cenijo čas, preživet z družino, in starši, ki se nenehno soočajo z usklajevanjem družinskih in poslovnih obveznosti. Družinam stojimo ob strani in jim nudimo varstvo otrok, prevoze otrok na interesne dejavnosti, rojstne dneve ipd., ter izobraževanja in svetovanja. S storitvami, ki so prilagojene sodobnemu tempu življenja, stremimo k oblikovanju kakovostnih in varnih oblik varstva otrok. Z grajenjem zavedanja o pomembnosti osebnega razvoja in življenjskega učenja staršev prispevamo k harmoničnosti družin.

  Na katerih območjih deluje Meri Popins?

  Meri Popins trenutno izvaja storitve na območju Ljubljane, že v drugi polovici letošnjega leta pa načrtujemo širitev v večja mesta po Sloveniji. O širjenju mreže in dostopnosti naših storitev vas bomo zagotovo obvestili.

  Kako naročim storitve?

  Storitve Meri Popins lahko naročite na spletnem portalu www.meripopins.si. Brezplačno si lahko ustvarite uporabniški račun, ki vam omogoča celovit pregled naših storitev in sodelavcev ter enostavno naročanje.

  Kaj Meri Popins počne z osebnimi podatki, ki jih vnesem ob registraciji?

  Osebni podatki, ki jih ob registraciji zaupate Meri Popins, so nujno potrebni za kakovostno opravljanje naših storitev. Delujemo v skladu z veljavno zakonodajo na področju varovanja osebnih podatkov, zato jih ne bomo posredovali nikomur. Več si lahko preberete v Splošnih pogojih uporabe, kjer je natančno opredeljeno, katere podatke zbiramo in za kakšen namen. Vneseni podatki nam omogočijo stik z vami tudi v nujnih primerih.

  Pozabil-a sem geslo. Kaj pa zdaj?

  Pozabljeno geslo enostavno nadomestite. V rubriki Prijava kliknite na gumb Ste pozabili geslo? Odprla se vam bo stran, kjer boste znova vnesli svoj e-naslov ali uporabniško ime. Na e-naslov vam bomo posredovali sporočilo s povezavo, kjer boste geslo na novo določili in se z njim lahko spet prijavili.

  Ali lahko storitve naročim po telefonu?

  Ne, storitev ne morete naročiti po telefonu. Spletni portal www.meripopins.si je zasnovan tako, da brez registracije ne moremo izvesti rezervacije izbrane varuške.

  Ali se moram za naročilo in plačilo storitve registrirati?

  Da, za naročilo in plačilo storitev se morate registrirati. Ob prijavi vpišete podatke, ki jih potrebujemo, da lahko kakovostno in varno opravimo svoje delo. Na spletnem portalu www.meripopins.si v rubriki Prijava oziroma Moj račun si ustvarite osebni račun, kjer bodo shranjeni tako vaši podatki kot vsa naročila. Ob registraciji določite uporabniško ime in geslo, s katerima lahko pozneje kadar koli dostopate do svojega računa. Da vam nekoliko olajšamo delo, si lahko račun ustvarite tudi prek svojega Facebook računa. Ob registraciji vnesite verodostojne podatke, saj vas sicer ne bomo mogli kontaktirati v nujnih primerih.

  Kako plačam storitve?

  Izbrano storitev lahko plačate z nakazilom na naš bančni račun po predračunu oziroma plačilnem nalogu (UPN) ali prek PayPala. Če nimate PayPal računa, lahko plačilo s kreditnimi karticami izvedete kot neregistriran uporabnik. PayPal tudi v tem primeru zagotavlja enake varnostne pogoje. Več o plačevanju prek PayPala lahko preberete tukaj.

  Ali je moj nakup varen?

  Varnost je za nas izjemno pomembna, zato so na spletnem portalu www.meripopins.si vsi prenosi, povezani s prijavo, naročilom in plačilom, zaščiteni s tehnologijo SSL. Certifikat potrjuje avtentičnost našega spletnega portala in se uporablja za šifriranje podatkov, izdala ga je za to pooblaščena organizacija. Več o certifikatu lahko preberete tukaj.

  Ali lahko prekličem že plačano naročilo?

  Že plačanega naročila ne morete preklicati sami. Preklic lahko po vašem sporočilu na e-naslov info@meripopins.si izvedemo samo mi. Denarja ne vračamo, lahko pa že plačano storitev v enakem obsegu koristite v treh mesecih od dneva plačila, če ste preklic storitve sporočili pravočasno (več kot dve uri pred naročeno storitvijo).

  Zakaj bi se prijavil-a na Meri Popins novice?

  Družinam stojimo ob strani ne le s storitvami varstva in prevozov otrok ter svetovanji in z izobraževanji, ampak tudi z zapisi, ki se dotikajo izzivov sodobnega starševstva. V Novicah zato delimo izkušnje in spoznanja, s katerimi želimo okrepiti zavedanje posameznikov in družbe ter proaktivno iskati rešitve zanje. Bodite obveščeni!

  Kako se prijavim na novice?

  Prijava na novice je enostavna. Sledite povezavi, v ustrezna polja vnesite svoje ime in e-naslov, mi pa bomo enkrat mesečno poskrbeli, da boste sledili trendom na področju izzivov sodobnega starševstva.

  Ali novice prejemam, če sem registriran-a?

  Lahko jih prejemate, ni pa nujno. Izbira je vaša, saj se tako ob sami prijavi kot pozneje lahko odločite, ali boste uvrščeni tudi med prejemnike novic. Osebne nastavitve lahko urejate ob vsaki prijavi.

  Kako lahko kupim Meri Popins darilne bone?

  Nakup Meri Popins darilnih bonov poteka po enakem postopku kot nakup storitev. Za naročilo in plačilo se morate registrirati. Ob prijavi vpišete podatke, ki jih potrebujemo, da lahko kakovostno in varno opravimo svoje delo. Na spletnem portalu www.meripopins.si v rubriki Prijava oziroma Moj račun si ustvarite osebni račun, kjer bodo shranjeni tako vaši podatki kot vsa naročila. Po nakupu vam bomo na e-naslov, ki ste ga vnesli ob prijavi, posredovali lično oblikovan darilni bon, ki ga lahko natisnete in podarite.

  Varstvo

  V čem se Meri Popins razlikuje od ostalih varušk?

  Meri Popins varuške so zanesljive, preizkušene in usposobljene. Izberemo jih pazljivo, kot bi izbirali za svoje otroke. Na področju varstva otrok imamo sodelavce obeh spolov, različnih starosti in osebnostnih lastnosti, ki se redno izobražujejo in ne delajo na črno. To vam kot uporabniku Meri Popins storitev za družine zagotavlja dodatno varnost.

  Katere pogoje morajo izpolnjevati varuške, da so lahko del ekipe Meri Popins?

  Naši sodelavci na področju varstva otrok so stari vsaj 22 let, so nekadilci, imeti morajo ustrezne kompetence in osebnostne lastnosti. Z njimi opravimo spoznavni razgovor, osebni intervju ter igralno urico z otrokom, preverjamo tudi njihove reference in nekaznovanost ter jih vključimo v Meri Popins izobraževanje. Vse Meri Popins varuške imajo opravljen tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja.

  Kako naročim varstvo?

  Za naročilo varstva se morate prijaviti na spletnem portalu www.meripopins.si, v rubriki Prijava oziroma Moj račun si ustvarite osebni račun, kjer bodo shranjeni tako vaši podatki kot vsa naročila. Ob registraciji si določite uporabniško ime in geslo, s katerima lahko pozneje kadar koli dostopate do svojega računa. Da vam nekoliko olajšamo delo, lahko račun ustvarite tudi prek svojega Facebook računa. Ob prijavi vpišete podatke, ki jih potrebujemo, da lahko kakovostno in varno opravimo svoje delo. Svetujemo vam, da vnesete verodostojne podatke, saj vas sicer ne bomo mogli kontaktirati v nujnih primerih.

  S čim Meri Popins jamči, da bo varuška ob pravem času na pravem mestu?

  Po plačilu storitve boste na e-naslov, ki ste nam ga posredovali ob prijavi na portal www.meripopins.si, prejeli potrditev naročila. Ta nas zavezuje, da storitev zagotovimo v skladu z naročilom. Kot potrošnika vas pri nakupu naših storitev varuje tudi zakonodaja, kar ne velja za najemanje varušk na črnem trgu.

  Kakšno vrsto varstva otrok nudite?

  Naše varuške so specializirane za kratkotrajna, priložnostna varstva otrok. Meri Popins je na voljo podnevi in ponoči, vse dni v tednu, ob praznikih in med počitnicami. Ker varstvo poteka pri vas, v domačem okolju, se otroci počutijo varne, saj poznajo svoje igrače, spijo v svoji posteljici ipd. Varuška lahko otroka pelje tudi na igrišče, v živalski vrt, gre z družino na potovanje … Meri Popins varuške poleg varstva otrok ne opravljajo drugih del, ki niso nujno povezana z otroki (kot so pranje, likanje, pospravljanje). Svoji nalogi, to je skrbi za vašega otroka, se posvetijo v celoti.

  Se je treba na prvi obisk varuške pripraviti?

  Priporočamo, da se na prvi obisk varuške pripravite s pogovorom in skupnim druženjem. Naše izkušnje kažejo, da otroci varuško veliko lepše sprejmejo, če ta uro ali dve preživi skupaj z družino in šele nato ostane sama z otrokom. Če boste z varuško zadovoljni, sistem naročanja na spletnem portalu www.meripopins.si omogoča, da se vsakič odločite za isto, če je ta na razpolago.

  Kdaj je skrajni rok za rezervacijo varuške?

  Varstvo otrok lahko na spletnem portalu www.meripopins.si naročite najpozneje dve (2) uri pred želenim začetkom varstva. V nujnih primerih, ko varstvo potrebujete v manj kot dveh urah, nas lahko pokličete na telefonsko številko 051 605 607. Verjamemo, da lahko skupaj najdemo pravo rešitev.

  Ali lahko varuško najamem za daljše časovno obdobje?

  Seveda. Za vse storitve, ki jih opravlja Meri Popins, je mogoče skleniti dolgoročna sodelovanja. V ta namen smo pripravili posebno ponudbo.

  Kako Meri Popins spremlja zadovoljstvo staršev?

  Naročniku po vsaki opravljeni storitvi, ki jo izvedemo, posredujemo anketni vprašalnik, s katerim preverjamo zadovoljstvo strank. Vsak izpolnjen in vrnjen vprašalnik je za nas izjemno dragocen, saj nam nudi vpogled v pričakovanja staršev. Vaši odzivi so naša priložnost za dodaten razvoj storitev po meri sodobnih družin.

  Kakšne so cene za varstvo otrok?

  Cene so oblikovane glede na dolžino varstva otrok: najdražja so kratka, nato se cena na uro niža glede na dolžino varstva. Vedno se obračunajo polne ure, tudi če naročite varstvo, na primer, za uro in pol. Za boljšo predstavo vam svetujemo, da preverite cenik. Zavedamo se, da nismo najcenejši in ne moremo konkurirati cenam na črnem trgu, vendar z visoko zastavljenimi standardi zagotavljamo visoko kakovost storitev, prav tako je vaš nakup pri nas varen.

  Kako lahko postanem Meri Popins varuška?

  Če želite postati del naše ekipe, izpolnite kontaktni obrazec, napišite, zakaj bi želeli sodelovati z nami in priložite svoj življenjepis. V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili. Za sodelovanje z nami morate imeti odprto podjetje (s.p.).

  Prevozi

  Kaj so Meri Popins prevozi?

  Meri Popins lahko prevoze otrok na interesne dejavnosti opravi namesto vas, saj imamo mrežo skrbno izbranih, preverjenih in zanesljivih taksistov z licenco, ki imajo primerno opremljena vozila. Prevozi so lahko priložnostni, lahko pa skupaj pripravimo mesečni načrt glede na otrokove aktivnosti. Po vnaprej dogovorjenem načrtu bodo taksisti poskrbeli za vse prevoze na točno določene dneve, ure in lokacije. Prevoze bomo začeli izvajati septembra 2017.

  Katere pogoje morajo izpolnjevati vozniki, da so lahko del ekipe Meri Popins?

  Naši sodelavci na področju prevozov otrok so stari vsaj 22 let, so nekadilci, imeti morajo ustrezne osebnostne lastnosti. Z njimi opravimo spoznavni razgovor, osebni intervju, preverimo njihove licence in opremljenost vozil ter njihovo nekaznovanosti. Vsi vozniki Meri Popins imajo opravljen tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja.

  Kako naročim prevoz?

  Za naročilo prevoza se morate prijaviti na spletnem portalu www.meripopins.si, v rubriki Prijava oziroma Moj račun si ustvarite osebni račun, kjer bodo shranjeni tako vaši podatki kot vsa naročila. Ob registraciji določite uporabniško ime in geslo, s katerima lahko pozneje kadar koli dostopate do svojega računa. Da vam nekoliko olajšamo delo, si lahko račun ustvarite tudi prek svojega Facebook računa. Ob prijavi vpišete podatke, ki jih potrebujemo, da lahko kakovostno in varno opravimo svoje delo. Svetujemo vam, da vnesete verodostojne podatke, saj vas v nasprotnem primeru ne bomo mogli obvestiti, ali je otrok prispel na dogovorjeno lokacijo, prav tako vas ne bomo mogli kontaktirati v nujnih primerih.

  S čim Meri Popins jamči, da bo otrok s prevozom prispel ob pravem času na pravo mesto?

  Po plačilu storitve boste na e-naslov, ki ste nam ga posredovali ob prijavi na portal www.meripopins.si, prejeli potrditev naročila. Ta nas zavezuje, da storitev zagotovimo v skladu z naročilom. Prav tako vas s SMS sporočilom obvestimo, ko otrok prispe na dejavnost in ko je po zaključku na poti domov.

  Se je treba na prvi prevoz z Meri Popins pripraviti?

  Priporočamo, da se na prvi prevoz pripravite s pogovorom in otroka pospremite do dogovorjenega mesta, kjer vas bo čakal Meri Popins voznik.

  Kdaj je skrajni rok za rezervacijo prevoza?

  Prevoz otroka lahko na spletnem portalu www.meripopins.si naročite najpozneje dve (2) uri pred želenim prevozom. V nujnih primerih, ko prevoz potrebujete v manj kot dveh urah, nas lahko pokličete na telefonsko številko 051 605 607. Verjamemo, da lahko skupaj najdemo pravo rešitev.

  Ali lahko prevoz najamem za daljše časovno obdobje?

  Seveda. Za vse storitve, ki jih opravlja Meri Popins, je mogoče skleniti dolgoročna sodelovanja. V ta namen smo pripravili posebno ponudbo.

  Kako Meri Popins spremlja zadovoljstvo staršev?

  Naročniku po vsaki opravljeni storitvi, ki jo izvedemo, posredujemo anketni vprašalnik, s katerim preverjamo zadovoljstvo strank. Vsak izpolnjen in vrnjen vprašalnik je za nas izjemno dragocen, saj nam nudi vpogled v pričakovanja staršev. Vaši odzivi so naša priložnost za dodaten razvoj storitev po meri sodobnih družin.

  Kakšne so cene prevozov otrok?

  Cene prevozov otrok so oblikovane glede na vrsto: enkratni, priložnostni prevozi so nekoliko dražji, če se odločite za paketne, mesečne prevoze otrok, pa smo pripravili posebno, cenovno ugodnejšo ponudbo. Za boljšo predstavo vam svetujemo, da preverite cenik. Zavedamo se, da nismo najcenejši, vendar vam nudimo varne prevoze s preverjenimi vozniki, ki jim lahko zaupate svojega otroka. Vsa vozila so tudi temu primerno opremljena z otroškimi avtosedeži.

  Kako lahko postanem Meri Popins voznik?

  Če želite postati del naše ekipe, izpolnite kontaktni obrazec, napišite, zakaj bi želeli sodelovati z nami in priložite svoj življenjepis. V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

  Izobraževanje in svetovanje

  Kakšna izobraževanja ponujate?

  Ponujamo izobraževanja, ki so prilagojena potrebam sodobnih staršev. Obravnavamo aktualne tematike našega vsakdana, kot so iskanje ravnovesja med poslovnim in osebnim življenjem, družinski odnosi, komunikacija v družini, stres, izgorevanje. Vsa naša izobraževanja so praktično naravnana, s konkretnimi primeri iz vsakdanjega življenja. Poseben poudarek namenjamo tečajem s področja prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja, ki smo jih prilagodili posebej za starše z majhnimi otroki. Zavedanje, da se večina nesreč zgodi, ko smo skupaj z najdražjimi, je dovolj močen razlog, da se naučite, kako pravilno ukrepati v nujnih primerih.

  Kdaj in kje potekajo izobraževanja Meri Popins?

  Vsa izobraževanja Meri Popins, razpisana v tekočem mesecu, so objavljena na našem spletnem portalu www.meripopins.si. Pri vsakem so navedeni kratka vsebina, lokacija, ure izvedbe in ime predavatelja. Na izobraževanje se lahko prijavite najpozneje en dan pred razpisanim terminom, plačilo udeležbe pomeni potrditev prijave.

  Moram pri delavnicah, ki se izvajajo v nadaljevanjih, obiskati vse?

  Tematika nekaterih izobraževalnih vsebin je obsežna, zato za celovito obravnavo predvidevamo več delavnic. Udeležba na vseh ni obvezna, lahko se udeležite samo ene, lahko pa svoje znanje nadgrajujete glede na svoje želje in potrebe.

  Kako potekajo Meri Popins izobraževanja?

  Izobraževanja Meri Popins so v obliki delavnic, kar pomeni, da ves čas poteka dvosmerna komunikacija med predavateljem in udeleženci. Delo se izvaja v manjših skupinah, in sicer na konkretnih primerih iz vsakdanjega življenja. Posredovano znanje lahko tako že na sami delavnici preizkusite tudi praktično.

  Kako potekajo Meri Popins svetovanja?

  Svetovanje poteka tako, da na prvem srečanju z izbranim strokovnjakom opredelite svoja pričakovanja in jih skupaj z njim, v skladu z njegovimi priporočili, uskladite. V tem delu se skupaj odločite za obliko svetovanja (coaching ali psihološko svetovanje). Takrat boste tudi dorekli, ali zadostuje eno svetovanje ali jih svetovalec priporoča več.

  Kako se dogovorim za individualno svetovanje?

  Za individualno svetovanje lahko na našem spletnem portalu www.meripopins.si v rubriki Rezerviraj/Svetovanje izpolnite poseben obrazec in ga oddate, mi pa vas bomo v najkrajšem času poklicali in uskladili vse potrebno. Lahko nas tudi pokličete na mobilno številko 051 605 607. V vsakem primeru se bomo potrudili, da bo svetovalec, ki ga boste izbrali, na voljo v čim krajšem času.

  Kdo so strokovnjaki, ki svetujejo pri Meri Popins?

  Vsi naši sodelavci, ki izvajajo svetovanja, so strokovnjaki z ustrezno izobrazbo in bogatimi delovnimi izkušnjami na področju svetovanja. Vsak od strokovnjakov je podrobneje predstavljen na spletni strani Kdo smo?/Svetovalci, tako si lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.