Jože

Varuška / Varuh
 • Jože
  Jože

  Jože

  Varuška / Varuh
  Starost:

  53

  Izobrazba:

  vzgojitelj predšolskih otrok

  Izkušnje:

  8 let dela v javnih vrtcih v starostnih skupinah od 1 do 6 let kot vzgojitelj predšolskih otrok. Desetletno prostovoljno delo v društvu Šotorovci, udejstvovanje na taborih ob Kolpi in na Uskovnici. Priložnostne delavnice za otroke (Uskovnica, Kančevci).

  Dodatna funkcionalna znanja:

  petje bansov, prosto pripovedovanje pravljic, delo z lesom, kuharske delavnice z otroki, znanje angleškega jezika

  Predstavitev:

  Sem fleksibilen in odgovoren, obljubim samo tisto, kar bom lahko izpolnil. Rad sem nasmejan in poskušam razveseliti ljudi okrog sebe. Rad pojem in pripovedujem. Pesem in zgodba namreč otroka hitro potegneta v svet domišljije ter kreativnega ustvarjanja. Ponosen sem na odzive staršev, ki so zelo zadovoljni z mojim delom in s spoštljivim odnosom, ki jih imam do njihovih otrok. Z veseljem zato prihajajo v vrtec. Kot pravi danski socialni terapevt Juul Jesper, je otrok kompetenten že v lastnem oziru, vzgojitelj mu samo pomaga, da poda njemu lastne ideje in jih uresniči skozi varno okolje, ki mu ga nudi vzgojitelj. Kar otrok zmore, bo hotel tudi storiti. V tem vidim napredek.
  Življenje je pestro, zato sem vedno znova pripravljen na nove izzive.

  Reference:

  Jože je v skupino naših otrok vnesel svež in drugačen pogled na vzgojo in skrb za naše otroke. Za njih je skrbel z drugačnega-moškega vidika, v skupino je vnesel tudi malo očetovske skrbi. Otroci so skupaj z njim utrjevali in razvijali fizične sposobnosti, spodbujal jih je tudi k samostojnosti in neodvisnosti. Kljub njegovi navidezni robustnosti so otroci vedeli, da se lahko vedno pridejo k njemu potolažit v naročje, kjer jih je čakal pogovor ali samo crkljanje.

  Iz srca se zahvaljujeva za ves trud in potrpežljivost, ki ste ju vložili v našega malčka. V vaši družbi se je počutil zelo sproščeno, saj ste bili vedno pozitivni, dobre volje in zabavni. Znali ste ga spraviti v smeh in dobro voljo. Hkrati pa ste ga naučili tudi veliko novih veščin, ki jih bo potreboval v življenju. Medtem, ko sta se veselo zabavala in učila, sva bila lahko popolnoma brez skrbi, ker sva vedela, da je naš malček v dobrih rokah.