Slavi K.

Predavatelj/ica
 • Slavi K.
  Slavi K.

  Slavi K.

  Predavatelj/ica
  Predstavitev:

  Predavateljica in inštruktorica prve pomoči sem že šestnajsto leto in v tem delu resnično uživam. Imam veljavno licenco za učiteljico praktičnega pouka, ki jo podeljuje Strokovni center za prvo pomoč pri Rdečem križu Slovenije. Licenca se podeljuje na osnovi dodatnega usposabljanja in obvezne medicinske izobrazbe, redno jo obnavljam na tri leta.

  Dolga leta sem delala v Kliničnem centru, v intenzivni enoti nevrokirurgije, strokovno sem se kalila tudi v CIT-u (Centralni intenzivni terapiji) pri delu z najtežjimi bolniki. Izkušnje sem si nabirala še v zdravstvenem domu, zdaj hodim po samostojni poti.

  Sem članica ekipe maskerjev, delam kot sodnica ocenjevalka ter kot trenerka ekipe, ki se udeležuje tekmovanj s področja prve pomoči. Predavam v vrtcih, na seminarjih za pridobitev licence RKS in v delovnih organizacijah. Sodelujem tudi na javnih prireditvah pri demonstraciji temeljnih postopkov oživljanja z defibrilatorjem.

  Menim, da je v življenju je pomembno, da se stalno izobražuješ, zato tudi dodatno študiram. Zelo uživam v športu, igram odbojko in badminton, veliko sem v naravi in rada se sprehajam. Hodim na plesne vaje in se ob koncu tedna udeležim tudi kakšnega plesa.

  Razvijajmo čut za pomoč ljudem v stiski, saj bo mogoče že jutri našo pomoč potreboval najbližji, znanec ali mi sami!