Sonja

Varuška / Varuh
 • Sonja
  Sonja

  Sonja

  Varuška / Varuh
  Starost:

  53

  Izobrazba:

  trgovinski poslovodja, naravna zdravilka, intuitivna svetovalka in motivatorka (Zavod za alternativna izobraževanja)

  Izkušnje:

  20 let izkušenj z varstvom predšolskih otrok starih od 7 mesecev do 5 let in otrok v nižjih razredih osnovne šole. Delo v javnih vrtcih kot pomočnica vzgojiteljice in vzgojiteljica, privatno varstvo otrok, asistentka gibalno oviranih otrok v osnovni šoli, jutranje varstvo in varstvo otrok v podaljšanem bivanju, pomoč otrokom z učnimi težavami.

  Dodatna funkcionalna znanja:

  petje, ples, kreativno ustvarjanje, pripovedovanje pravljic, animacije na nastopih, učenje joge, izvajanje meditacije za otroke, znanje angleškega jezika

  Predstavitev:

  Sem skrbna, vestna, srčna, dobre volje in vedno nasmejana, večni otrok, ki verjame v pozitivno in v dobro ljudi. Velika ljubezen do otrok me je skozi življenje vodila od prvotnega dela trgovinske poslovodje do zaposlitev, kjer sem lahko delala z otroki. Z njimi sem najraje zunaj, na sprehodih v naravi, na igrišču, skupaj hodimo tudi na predstave v gledališče in kino. Z otroki zelo uživam tudi v kreativnih igrah, pri branju knjigic, petju in plesu. Ker verjamem v naravno zdravljenje, sem končala štiriletno izobraževanje s področja alternativne medicine. Uživam v stvareh, ki jih počnem, ker sem takrat lahko to jaz, pozitivna, nasmejana in zadovoljna, v ljubezni do sebe in drugih.

  Reference:

  Sonja izvaja redno varstvo mojih dveh sinov več let. Otroka 2 do 3krat tedensko prevzame v vrtcu in ju vodi na njune popoldanske dejavnosti. Pazila jih je tudi v času počitnic in šla večkrat z nami na skupne enodnevne izlete. Sonja je zelo skrbna in potrpežljiva, vedno gleda na korist otroka ob upoštevanju želj in navodil staršev. Nikoli ne zamuja, drži se dogovora in je vedno pripravljena priskočiti na pomoč, ko jo potrebujemo. V času varstva sta se moja sinova veliko naučila od nje, saj so skupaj veliko doživeli, veliko so brali, se igrali in se učili pisanja črk in številk. Sonjo bi priporočila za varstvo otrok komurkoli.

  Z izvajanjem vzgojno varstvenega pristopa Sonje smo bili izjemno zadovoljni, saj našega sina že od vsega začetka, ko je bil star komaj leto, ni samo čuvala, ampak ga je glede na njegovo stopnjo tudi vzgajala in učila. Njegov napredek je bil viden vsako leto na nastopu ob koncu koledarskega leta, v katerega je vključila tudi starejšo hčerko in otroke naših sorodnikov. Sonjo smo doživljali kot velik prispevek pri napredovanju našega sina, saj je bil poleg nege in vsega učenja deležen tudi veliko njene ljubezni. Z nama in sinom je tudi potovala na razne seminarje v Sloveniji in tujini. Na podlagi svojih izkušenj jo lahko priporočim kot zanesljivo, vestno in skrbno osebo, na katero se lahko popolnoma zanesete.