Sledili smo svojemu srcu… Nastala je Meri Popins.

24.8.2017

Naša zgodba se je začela iz preproste želje, da naredimo pozitivne spremembe v korist družin, saj smo tudi sami predani lastni družini in imamo osebno razumevanje za stiske staršev. Kot starši smo se že pred 30 leti srečevali z enakimi problemi, kot jih imajo zdaj naši, že odrasli otroci. Stalnica so bili podaljšani delovniki in dežurstva, odpiralni časi vrtcev pa se niso ozirali na naše potrebe. Sorodniki so se izmenjevali, ko je bilo potrebno otroke pravočasno odpeljati iz vrtca ali jih občasno popaziti, včasih so vskočili tudi sosedje in prijatelji. Popoldne smo otroke prevažali na različne interesne dejavnosti, ko smo jih zvečer spravili spat, pa so nas čakali še kupi neopranega in nezlikanega perila in stanovanje, ki je bilo potrebno temeljitega čiščenja.

Kljub vsemu napredku, ki smo ga deležni v zadnjih tridesetih letih, ostajajo problemi današnjih družin še vedno enaki, kot so bili naši. Težko je najti pravo ravnovesje med zahtevno službo (s katero smo zdaj prek interneta povezani tudi od doma) ter družinskim in osebnim življenjem. Primanjkuje nam časa in imamo slabo vest, ker ga premalo posvetimo svojim najdražjim. Večina infrastrukture, ki bi morala podpirati sodobne družine, je enaka kot pred tridesetimi leti, prav tako njihovih potreb ne dohajajo storitve na trgu. Večinoma se oglašujejo in izvajajo na črnem trgu, s strani nepreverjenih in nepoznanih ljudi.

Željo po pozitivnih spremembah v korist družin smo zato uresničili z ustanovitvijo družinskega podjetja, v katerem združujemo znanje in izkušnje dveh generacij. Starejša je prispevala predvsem bogate poslovne in življenjske izkušnje, mlajša pa nova znanja in mladosten zagon. Podjetje smo poimenovali Meri Popins, po varuški, ki je bila edinstvena, takšna kot nobena druga. Zaupanja vredna in zanesljiva, prisotna vedno takrat, ko so jo družine najbolj potrebovale. Takšni smo tudi mi.

Naše storitve uporabljajo starši, ki se nenehno soočajo z usklajevanjem družinskih in poslovnih obveznosti in cenijo čas, preživet z družino. Postali smo njihovi zanesljivi partnerji, saj jim z našimi storitvami pomagamo ustvarjati več prostega časa, ki ga lahko bolj kvalitetno preživijo s svojimi najdražjimi. Tako izpolnjujemo tudi naše poslanstvo in vizijo.

 

Breda Banfi, Meri Popins

 

Slika: Nina Šturm, Kliknina.com

Zaposlena ženska, žena in mama – znate dobro žonglirati?Meri Popins izobraževanja in svetovanja za starše
Prijava na novice

Košarica